Armfelt

Häng med i Livrustkammarens arbete inför detta års stora utställning om Gustaf Mauritz Armfelt!

Modet på Armfelts tid

Armfelts ryska infanterijacka

Om du är intresserad av vad Armfelt och folk runt omkring honom hade på sig så har jag hittat några exempel som är väldigt trevliga att nörda ner sig i.

Det första är the Kyoto Costume institute som har ett fint digitalt arkiv av dräkter. Om du är intresserad av just Armfelts period så kan du starta redan vid första siluetten och fortsätta fram till 1810s. De flesta dräkterna är kvinnodräkter, men det finns ändå en del av det manliga modet representerat också.

Nästa exempel är den danska internetutställningen Tidens tøj. I den kan du bläddra genom bilder på olika dräkter från starten av 1700-talet och ända in på 1900-talet. Det som är extra roligt med den här sidan är att det dels finns en dräktbeskrivning mer generell modetext. Det finns också flera bilder per dräkt att bläddra bland och vissa av dräkterna har dessutom mönsterkonstruktioner eller samtida porträtteringar med.

Vidare finns det en mängd bloggar och sidor du kan titta på för att hitta fler dräkter eller tankar kring 1700-talsmodet. Till exempel Démodé, 18th Century Blog och 18th Century Style.

/Caroline

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: