Armfelt

Häng med i Livrustkammarens arbete inför detta års stora utställning om Gustaf Mauritz Armfelt!

Vad gör en grafisk formgivare?

Lotta arbetar som kommunikatör och grafisk formgivare för myndighetens tre museer. I Armfeltutställningen är det hon som sköter all grafisk design.

Vad gör då en grafisk formgivare?

– Jag formger och tar fram alla trycksaker och skyltar för en utställning. Det kan vara grafik i utställningen, flyers, annonser eller affischer i tunnelbanan. Det blir en del problemlösning, skissande och mycket tid framför datorn. Slutligen är det jag som ser till att allt kommer iväg till tryckeriet.

På kommunikationsavdelningen är vi tre kommunikatörer som alla jobbar med att marknadsföra våra museer. Tillsammans planerar vi hur och var vi vill synas.

Måste man från början ha en konstnärlig ådra för att arbeta som grafisk formgivare eller kan man genom utbildningar lära sig formgivning och design?

– En bra utbildning är viktig för att lära sig grunderna i arbetet. Med åren arbetar man upp ett seende för form men jag tror att det också behövs ett kreativt tänkande och en känsla för form för att kunna bli riktigt bra.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Att det är ett kreativt och att jag får jobba med många olika saker. En dag på jobbet kan innehålla skrivande av texter, arbete med webben, planering av en fotografering, kontakter med leverantörer, annonser som ska skickas till en tidning eller en affisch som ska få en form.

Vad skulle du säga är din svåraste arbetsuppgift i utställning om Armfelt? 

Det svåraste är att lyckas nå vår målgrupp. Just för den här utställningen försöker vi nå personer som i vanliga fall inte är intresserade av museer.

Vad är det mest spännande som du gör i denna utställning?

– Vi kommer att ta nya grepp vad det gäller text och information i den här utställningen. Det blir mer lekfullt och integrerat med scenografin än vad vi vanligtvis brukar göra. Till exempel kommer besökaren att kunna scanna in QR-koder  för att via en mobilapp följa Armfelts liv och äventyr.

Finns det något särskilt föremål i utställningen som du tycker om eller får inspiration från?

Kanske inte ett specifikt föremål, däremot var Armfelt en speciell och intressant person. Det är inspirerande.

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: